ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ (ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ) – 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ

Μετά από αίτημα του Δήμου Αναβύσσου, η Φ.Ε.Ε. παραχώρησε την αιγίδα της σε επανάληψη της ημερίδας “Αλκοολισμός και Εφηβεία”, η οποία διεξήχθη σε κεντρικο ξενοδοχείο της Αναβύσσου στις 8-2-2009 με το ίδιο πρόγραμμα ομιλιών. Όπως και στο Λαύριο, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί φαρμακοποιοί πολίτες της περιοχής. Παραθέτουμε το χαιρετισμό του Αντιπροέδρου της Φ.Ε.Ε., κ. Γ. Ραφτόπουλου.

Εισαγωγή στην εκδήλωση της Αναβύσσου

Γ. Ραφτόπουλος

Φαρμακοποιός

Η Φ.Ε.Ε. ευχαριστεί το δήμο και την κοινωνία της Αναβύσσου που αφουγκράστηκαν τις ευαισθησίες της εταιρίας μας και οργάνωσαν την εκδήλωση αυτή. Επίσης, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκλεκτούς ομιλητές που με χαρά δέχθηκαν την πρόσκληση και τέλος το επίτιμο μέλος καθηγητή της Φαρμακευτικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών κ. Νικόλαο Χούλη, που ανέλαβε το συντονισμό του βήματος.

Εκεί που τ’ αηδόνι συναντά το κλαδί και υμνεί το μεγαλείο της φύσης, το γάργαρο νερό την ποταμιά για να σιγοτραγουδήσει τον αιώνιο έρωτα, η φωτιά το ξύλο για να ζεστάνει τις παγωμένες ψυχές, εκεί στη Φ.Ε.Ε. βρεθήκαμε κι εμείς μια ομάδα φαρμακοποιών και άλλων επιστημόνων για να προσφέρουμε στον άνθρωπο, με τις μικρές η μεγάλες δυνάμεις μας, όποια γνώση ή εμπειρία διαθέτουμε.

Ο ουρανός είναι γεμάτος αστέρια και τα μουσεία βρίθουν από πολύτιμα μέταλλα (χρυσό κ.τ.λ.) που έχουν επεξεργαστεί και έχουν γίνει έργα τέχνης. Το μεγάλο στοίχημα δεν είναι να σηκώσουμε τα μάτια και να τα θαυμάσουμε, το μεγάλο στοίχημα είναι να ανακαλύψουμε τα πολύτιμα μέταλλα και τα άπειρα αστέρια που βρίσκονται στα σπλάχνα της γης, στα σπλάχνα της κοινωνίας. Όχι γενικά και αόριστα αλλά στη μικρή δική μας κοινωνία, στον καθένα μας και να τα επεξεργαστούμε για να λάμψουν καινούρια αστέρια και να δημιουργηθούν καινούρια έργα τέχνης. Κι αν θέλαμε να ακολουθήσουμε τη σκέψη του Δημοκρίτου σε κοινωνικό επίπεδο, φθάνοντας στο άτομο, δηλαδή τον εαυτό μας, να απεγκλωβίσουμε την ενέργεια που περικλείουν τα σημαντικά μας χαρίσματα, και να την βγάλουμε προς τα έξω για το καλό των συνανθρώπων μας.

Η Φ.Ε.Ε. είναι μια σύντηξη τέτοιων πυρήνων που σκοπό έχει να ενεργοποιήσει τον κάθε φαρμακοποιό, τον κάθε πολίτη.

Η Φ.Ε.Ε. έχει στόχο την προαγωγή της επιστήμης και του πολιτισμού. Το απέδειξε σ’ όλες τις εκδηλώσεις, όπως στο σύλλογο Ιμβρίων, στη Λειβαδιά, στη Χαλκίδα, στο Μεσολόγγι, στο Βραχάτι και τέλος στην Κων/πολη όπου δημιούργησε μια γέφυρα συνεχούς επικοινωνίας με τον Πατριάρχη για ανταλλαγή απόψεων σε θέματα εθνικά και πολιτισμού.

Η Φ.Ε.Ε. δεν έχει ξύλινη σκέψη, δεν περιορίζεται μόνο σε επιστημονικές αυθεντίες. Συνεργάζεται με αυτές τις προσωπικότητες αλλά παράλληλα προσπαθεί να ενεργοποιήσει τους φαρμακοποιούς του πάγκου και άλλους αξιόλογους πολίτες για να μπορέσουν να βγάλουν προς τα έξω, έστω και με εκλαΐκευση, τα νάματα που φωλιάζουν μέσα τους και να κοινωνήσουν τον λαό.

Στα κομμάτια του χρόνου που θα αφήσουμε πίσω να είστε σίγουροι ότι θα υπάρχουν τα αποτυπώματά μας. Και τέλος να μην ξεχνάμε τους στίχους του Παλαμά: «Ήρθαν πέρασαν έφυγαν θα ‘ρθουν και θα περάσουν, κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι και οι νεκροί.»

Γ. Ραφτόπουλος
Μέλος Φ.Ε.Ε.

Αικατερίνη Φλώρου

Εκπαιδευτικός

Η παρακάτω παρουσίαση είναι σε μορφή Adobe Acrobat (pdf). Για να εμφανιστεί πρέπει να έχετε εγκαταστήσει τον Acrobat Reader στον υπολογιστή σας. (Λήψη του Acrobat Reader)

A.Florou

Φωτογραφικό υλικό