17 ΜΑΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ και εντός και εκτός Φαρμακείου

ΥΠΕΡΤΑΣΗ μια υποτιμημένη ασθένεια. Στη χώρα μας λογω του λανθασμένου και μη σωστού τρόπου ζωής περισσότεροι από 2.εκατ.Ελληνες πάσχουν από υπέρταση ,με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ η υπέρταση προσβάλει έναν στους τρεις ενήλικες και αποτελεί την βασική αιτία για 9,4 εκατ. θανάτους παγκοσμίως.

Στόχος αυτής της ημέρας να ευαισθητοποιήσει την σημασία γνώσης και πρόληψης αυτής της ασθένειας. Πολλοί συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν καν ότι έχουν υψηλή πίεση..ζουν με αυτή, χωρίς φαρμακευτική αγωγή, αλλά σίγουρα στην πορεία της ζωής τους θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.Άλλοι αν και το γνωρίζουν δεν δίνουν σημασία λέγοντας πολλές φόρες «δεν καταλαβαίνω τίποτα ,δεν νοιώθω άσχημα »…έλα μωρέ νευροπιεση είναι θα πέσει..»

Η συμβολή των φαρμακοποιών στην πρόληψη και της υπέρτασης είναι ζωτικής σημασίας.

Πολλοί συμπολίτες μας ανακάλυψαν ότι ανήκουν στην κατηγορία των υπερτασικών μέσα στο φαρμακείο.

Τους πείσαμε μετά από μετρήσεις 5 ήμερων να επισκεφτούν τον γιατρό και να ακολουθούσουν μια αντί υπερτασική αγωγή. Απέβαλαν φοβίες και ευθυγραμμισθήκαν στις οδηγίες μας.

*Με την ευκαιρία τέτοιων παγκόσμιων ήμερων που έχουν να κάνουν με την υγεία {υπέρταση ,διαβήτης κλπ}θα μπορούσαμε και οφείλουμε να βγούμε οργανωμένα προς τα έξω –ενημέρωση πολιτών.

Το στήσιμο τέντας σε κεντρικά σημεία πόλεων με συμβουλές ,διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων μετρήσεις πίεσης η σακχάρου είναι μέσα στα γενικά μας καθήκοντα.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΦΑΜΑΚΕΙΟΥ.

Ν.Βλασσόπουλος