Το πιο αγνό νερό για την ενυδάτωση του παιδιού

Η σωστή διατροφή του παιδιού με κατάλληλα επιλεγμένα τρόφιμα, καθώς και η φροντίδα της επαρκούς ενυδάτωσης του παιδικού οργανισμού αποτελούν κύρια μέριμνα του γονιού, ιδιαίτερα στο κρίσιμο στάδιο της ανάπτυξης

Κατά την ανατροφή του παιδιού ο προβληματισμός για το ζήτημα των κιλών του συχνά κυριαρχεί και καθιστά τους γονείς ιδιαίτερα προσεκτικούς και επιλεκτικούς σε ό,τι αφορά τη διατροφή του. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι πολύ σημαντικό το παιδί να πίνει άφθονο νερό καθημερινά το οποίο θα αποτελεί την πρώτη επιλογή ροφήματος συγκριτικά με άλλες διαθέσιμες επιλογές όπως οι έτοιμοι χυμοί και τα αναψυκτικά με ζάχαρη.

Με απλά λόγια το παιδί πρέπει να μάθει να τρώει σωστά καθώς και να πίνει άφθονο νερό καθημερινά. Aποτελεί επομένως έργο δικό μας να του μάθουμε τους κανόνες της σωστής διατροφής ώστε να τους υιοθετήσει – φροντίζοντας πάντα εμείς να αποτελούμε το καλό παράδειγμα.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Σε ό,τι αφορά τη διατροφή είναι καίριας σημασίας να επιλέγουμε ποικιλία τροφών καθώς και να ετοιμάζουμε εμείς τα γεύματα και τα σνακ του παιδιού και να φροντίζουμε να συνδυάζουν τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων (δημητριακά, φρούτα, σαλάτες, γαλακτοκομικά κλπ.).

Είναι σημαντικό ακόμη το παιδί να μάθει να τρώει πρωινό. Πολυάριθμες μελέτες συσχετίζουν την απουσία πρωινού γεύματος με την αύξηση του βάρους των παιδιών αλλά και με την μείωση των σχολικών τους επιδόσεων. Επομένως είναι σημαντικό να εντάξουμε το πρωινό γεύμα στη διατροφή του παιδιού.

Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να έχουμε για τις ανάγκες του παιδιού σε νερό. Μην ξεχνάτε ότι άφθονο νερό πρέπει να πίνουν και τα παιδιά, με δεδομένο ότι ο μηχανισμός της δίψας δεν είναι τόσο ανεπτυγμένος στον παιδικό οργανισμό. Γι’ αυτό και πολλές φορές πρέπει εμείς να θυμίζουμε στο παιδί να πιεί νερό και φυσικά να φροντίζουμε να έχει πάντα νερό στη διάθεσή του π.χ. στη σχολική τσάντα ή το σακίδιο των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι καθώς το παιδί αναπτύσσεται αυξάνονται και οι ανάγκες του σε φαγητό και νερό. Εάν λόγου χάρη ένα νήπιο που ζυγίζει 15 κιλά χρειάζεται ένα λίτρο νερό ημερησίως, ένα παιδί 30 κιλών χρειάζεται 1,8 λίτρα και ένας έφηβος μπορεί να ξεπερνά τα δύο λίτρα νερό ημερησίως.

Το κατάλληλο νερό

Η επιλογή του κατάλληλου νερού ωστόσο είναι κομβικής σημασίας για την σωστή ενυδάτωση του παιδικού οργανισμού. Είναι απαραίτητο το νερό που τους προσφέρουμε να είναι φυσικά αγνό, χωρίς νιτρικά, με ευχάριστη γεύση και ασύγκριτη ποιότητα.

Είναι γεγονός ότι το πόσιμο νερό των πόλεων συχνά φέρει ανεπιθύμητα «φορτία» λόγω της χλωρίωσης, των νιτρικών ή του προβληματικού δικτύου ύδρευσης που παρέχει θολό νερό. Τα εμπόδια αυτά συχνά μας προβληματίζουν ως προς την ποιότητα του νερού που καταναλώνουμε εμείς και η οικογένειά μας.

Τα νιτρικά ειδικότερα (γνωστά και ως αζωτούχα λιπάσματα) εισχωρούν στον υδροφόρο ορίζοντα επιβαρύνοντας χημικά την σύνθεση των υπόγειων υδάτων και πόρων, με αποτέλεσμα να καθιστούν επισφαλή την ποιότητα του νερού που πίνουμε. Τα νιτρικά θεωρούνται ιδιαίτερα βλαβερά για τις έγκυες, τα νήπια και τα μικρά παιδιά.

Η καθαρή λύση

Με τη νιτρορύπανση να κυριαρχεί στους υδάτινους πόρους η ανησυχία μας για το νερό που προσφέρουμε στα παιδιά μας καθώς και αυτό που καταναλώνουμε εμείς, μεγαλώνει.

Η επιθυμία για ένα αγνό, ποιοτικό νερό είναι μεγάλη και η αναζήτηση αυτού μας στρέφει στον κόσμο των φυσικών μεταλλικών νερών με ελάχιστα νιτρικά και πολύτιμους ηλεκτρολύτες.

Η αναζήτηση ενός αγνού και ποιοτικού φυσικού μεταλλικού νερού με ευχάριστη γεύση που θα αγαπήσουν τα παιδιά, μας οδηγεί στις πηγές του AQUA Carpatica στα Καρπάθια όρη. Οι πηγές, τόσο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού, όσο και του Φυσικώς Ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού, πληρούν όλα τα κριτήρια ποιότητας ενός άξιου και ιδιαίτερα καλού φυσικού νερού.

Το AQUA Carpatica είναι το μόνο νερό στον κόσμο χωρίς νιτρικά (ανθρακούχο) και σχεδόν μηδενικά νιτρικά (φυσικό μεταλλικό). Είναι μοναδικό στο είδος του και αποτελεί ιδανική επιλογή για παιδιά και εγκύους, αλλά και μια ουσιαστική λύση για όσους προσέχουν την υγεία τους. To AQUA Carpatica είναι φυσικά αγνό, ιδανικό για μωρά, νήπια, μέλλουσες μητέρες αλλά και για όποιον επιθυμεί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Συνδυάζει μοναδικά τη γεύση με την απόλαυση ταυτόχρονα.

Το AQUA Carpatica είναι ένα θαύμα της παρθένας φύσης που αξίζει να δοκιμάσουμε εμείς και τα παιδιά μας.

Προσφέροντας AQUA Carpatica στα παιδιά νιώθουμε σίγουροι ότι κάνουμε κάτι καλό για την υγεία τους, ενώ χάρη στην ειδική συσκευασία του AQUA Carpatica Kid που δεν επιτρέπει στο παιδί να βρέξει τα ρουχαλάκια του, η επιλογή μας καθίσταται ταυτόχρονα και πολύ πρακτική. Στην υγειά σας!