Το Ισραήλ δοκιμάζει δεύτερη ενισχυτική δόση για να εμποδίσει την Omicron

Στο Ισραήλ, 150 εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σε ένα νοσοκομείο έλαβαν δεύτερη ενισχυτική δόση για τον COVID-19 δοκιμαστικά για να διαπιστωθεί εάν η επιπλέον δόση προσφέρει περισσότερη προστασία έναντι της παραλλαγής Omicron.

Τα δεδομένα από τις δοκιμές στο Ιατρικό Κέντρο Sheba κοντά στο Τελ Αβίβ θα υποβληθούν στο υπουργείο Υγείας σε περίπου δύο εβδομάδες, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου στο Reuters. Στη συνέχεια, το υπουργείο Υγείας θα αποφασίσει εάν θα εγκρίνει δεύτερη ενισχυτική δόση για τον γενικό πληθυσμό.

Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει προωθήσει τους εμβολιασμούς σε μια προσπάθεια να περιορίσει την COVID-19, αλλά η ζήτηση για εμβόλια έχει μειωθεί, ανέφερε το Reuters. Περίπου το 64% του ισραηλινού πληθυσμού έχει κάνει δύο δόσεις εμβολίου και μόνο το 45% έχει κάνει αναμνηστική δόση. Επίσης μόλις χθες, το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ μείωσε το χρόνο μεταξύ της δεύτερης και τρίτης δόσης σε τρεις από πέντε μήνες.

Το υπουργείο Υγείας δήλωσε το Σάββατο ότι έχουν εντοπιστεί 1.118 επιβεβαιωμένα κρούσματα Omicron μέχρι στιγμής, με 723 από αυτά τα κρούσματα να έχουν εντοπιστεί σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από το εξωτερικό. Το Ισραήλ έχει πληθυσμό λίγο μικρότερο από της Ελλάδας (9,4 εκατ.).

Ο επιδημιολόγος Hagai Levine, επικεφαλής της Ένωσης Ιατρών Δημόσιας Υγείας του Ισραήλ, είπε ότι οι δοκιμές είναι απαραίτητες για να καθοριστεί εάν οι άνθρωποι γίνονται ευάλωτοι σε σοβαρή νόσηση, όταν εξασθενεί η προστασία μίας ενισχυτικής δόσης. «Δεν μπορούμε τυφλά να υποθέσουμε ότι άλλη μία δόση θα τα λύσει όλα, γιατί δεν θα τα λύσει», είπε ο Levine στο Reuters.

virus.com.gr