Παγκόσμια Ημέρα Οκογενειακού Ιατρού

Το ΔΣ της ΕΛΕΓΕΙΑ με όλα τα μέλη της, με αίσθημα σεβασμού προς τον συνάνθρωπο και την επίγνωση της σοβαρης επιστημονικής ευθύνης που αναλογεί σε καθε Γενικό/Οικογενειακό Ιατρό που πάντα, οπως και σε αυτή την πανδημία,  βρίσκεται στην πρώτη γραμμή γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα του Γενικού/Οικογενειακού Ιατρού.

Η 19η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα του Γενικού/Οικογενειακού Ιατρού ανακυρήχθηκε από την WONCA το 2010 και έχει γίνει η μέρα που επισημαίνει τον ρόλο και την προσφορά των Γενικών/Οικογενειακών Ιατρών στην Υγεία και τα Συστήματά της ανά τον κόσμο. Η ημέρα αυτή ως γεγονός είναι μια υπέροχη ευκαιρία να αναγνωρισθεί ο κεντρικός ρόλος της ειδικότητάς μας στην παροχή προσωπικής, ολοκληρωμένης και συνεχόμενης φροντίδας για όλους μας τους ασθενείς. Επίσης είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε την πρόοδο που έχει γίνει στην Γενική/Οικογενειακή Ιατρική καθώς και στην προσφορά των Γενικών/Οικογενειακών Ιατρών παγκοσμίως

Στον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Γενικού/Οικογενειακού Ιατρού – η οποία αναγνωρίζει τη δουλειά των Γενικών/Οικογενειακών Ιατρών παγκοσμίως, θα θέλαμε να επιλέξουμε το θέμα «Γενικοί/Οικογενειακοί Ιατροί στην Πρώτη Γραμμή: Πρώτοι μέσα, τελευταίοι έξω» Μπορείτε να δείτε ένα βίντεο μήνυμα του Προέδρου της WONCA, Dr. Donald Li και του διοικητικού της WONCA.

elegeia