Λινού: Σε αυτά τα δύο μέρη πρέπει οπωσδήποτε να φοράμε μάσκα

«Απαραίτητη» χαρακτήρισε την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού για τους «ανθρώπους που είναι ευάλωτοι».

Η κυρία Λινού, μιλώντας στον ΑΝΤ1, παραδέχθηκε πως «είναι εξαιρετικά δύσκολο να πείσουμε τους ανθρώπους να κάνουν την 4η δόση».

Παράλληλα, ερωτηθείσα για το πότε θα κορυφωθεί το νέο κύμα της πανδημίας, απάντησε ότι «το πώς ζούμε και τι μέτρα παίρνουμε θα καθορίσει το πότε».

Λινού: Πού είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας
Αναφορικά με τη χρήση της μάσκας, τη χαρακτήρισε «επιβεβλημένη σε κλειστούς χώρους και χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς».

Σχετικά με το νέο εμβόλιο, που θα καλύπτει περισσότερες μεταλλάξεις του κορωνοϊού, το οποίο ετοιμάζουν Pfizer και Moderna, εξήγησε πως «δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει υποστεί καμία κρίση».

«Δεν αποκλείεται νέα μετάλλαξη»
Η Αθηνά Λινού προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξει και νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού και κατέληξε λέγοντας πως «δεν υπάρχουν στοιχεία ότι επιβαρύνει το εμβόλιο, αντιθέτως, αν έχεις νοσήσει, δεν σημαίνει ότι αν νοσήσεις πάλι θα το περάσεις πιο ελαφριά» και συμπλήρωσε πως το νέο εμβόλιο δεν θα είναι έτοιμο πριν από τον Οκτώβριο.

iefimerida.gr