Magna Grecia, πολιτιστικό οδοιπορικό της Φ.Ε.Ε. στην Κάτω Ιταλία

 

Περιληπτικά

Σειρά ερευνών έχει δείξει ότι ο χυμός ροδιού, ο οποίος είναι εξαίρετη πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό, μεταξύ άλλων και αντικαρκινικές.

Αναζήτηση

Ελπιδοφόρα ανακάλυψη για το άσθµα Εκτύπωση

Εφημερίδα "Αυριανή", 26 Οκτωβρίου 2010

 

Αµερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν για πρώτη φορά ότι, εκτός από την γλώσσα και οι πνεύµονες διαθέτουν δικούς τους υποδοχείς γεύσης, που τους ωθούν να ανοίξουν µόλις γευτούν κάτι πικρό, ένα εύρηµα που µπορεί να ανοίξει το δρό­µο για νέα αποτελεσµατικότερα φάρµακα κατά του άσθµατος.

Οι ερευνητές υπό τον πνευ­µονολόγο Καθηγητή Στέφεν Λίτζετ του τµήµατος φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Μέριλαντ, οι οποίοι δήλωσαν έκπληκτοι από την τυχαία ανακάλυψή τους, έκαναν πειράµατα µε ποντίκια και διαπίστωσαν ότι ο «βοµβαρδισµός» αυτών των υποδοχέων των πνευµόνων µε ουσίες που είχαν πικρή γεύση, βοηθούσαν στο άνοιγµα των αεραγωγών, κάτι που, εκτός από το άσθµα, µπορεί να βοηθήσει και σε άλ­λες παθήσεις των πνευµόνων, όπως το εμφύσημα και την χρό­νια βρογχίτιδα.